Argus

Üdvözlünk az Argus[er] blogon!

2023. május 13. - Argus_

Miért épp Argus?

Nos, a válasz kettős. Az egyik magyarázat történelmi. A görög mitológiában ugyanis szerepel egy bizonyos Ákádiai pásztor, akit Argosznak (latinul Argus -nak) hívtak. Különleges volt óriási termete és 100 szeme miatt, így ő oltalmazta Árkádiát (többször is megmentve a pusztulástól). Bár végül Zeusz, a legfőbb isten megölette, Argus igazi hős volt a mitológiában. Tőle származik az "árgus szemekkel figyel" szólásunk. És hogy jön ez egy bloghoz? Az Argus blog is rajta tartja szemeit a filmvilágon, elemzéseket írva az újdonságokról. (Mellesleg a történelemben van még egy Argus: egy másik görög hős Argus király, aki országát védelmezte hősiesen.) A másik magyarázat a blog-név választásunkra sokkal prózaibb és némileg profán is, mert az Argus Strong sör kedvelésével áll összefüggésben. :) Bitang jó sör, film nézéshez is.

Reméljük visszatérsz időnként hozzánk, ahol egy film-kedvelő bölcsész elemzéseit olvashatod, régi és új filmes alkotásokról. Ha írnál: argus183@gmail.com.

argus_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arguser.blog.hu/api/trackback/id/tr7918123398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása